Projekt 40K – första veckan

grön smoothieHur har det då gått under första veckan. Ja, -1,6 kilo, vilket jag är supernöjd med eftersom det har varit många middagar ute med lite extra mat och dryck.

Jag följer ingen diet. Utan mitt mål är att förändra mina matvanor för resten av mitt liv och det handlar främst om att byta ut en del produkter, ändra om proportionerna på tallriken, äta mindre portioner samt att dra ner på godis, chips och annat mera onyttigt. Inte avstå helt men mindre mängd vid färre tillfällen.

Den här veckan som gått har jag mest tömt kylskåp och frys på det som funnits hemma för att i fortsättningen endast göra bra val när jag handlar i framtiden.

Träningen är promenader för tillfället då en skadad axel påverkar mina möjligheter till överkroppsträning.

Men nu är det en ny vecka som dessutom innehåller min födelsedag som kommer att firas med gofika. Inga problem med det. Fyller man år så fyller man år.

Projekt 40K

Frukt

Efterlyste tips på en utmaning till mig själv och jag har funderat mycket på det. Att ha något stort mål att jobba för. Och så bestämde jag mig för att min stora utmaning ska vara att gå ner 40 kilo under det kommande året.
Det blir tufft och samtidigt tufft att göra det officiellt. Jag kommer att via bloggen uppdatera hur det går. Vad min startvikt är får ni vänta med att få veta. Är inte där ännu att jag vill lägga ut den.
Det kommer att bli en ordentlig resa men inte omöjlig. Upplägget är framför allt att se över kosten. Färre kalorier in helt enkelt. Men också mer träning. Så nu ska det fotas och mätas för det handlar inte bara om vad vågen visar utan även resultat i centimeter.

Jag kommer att använda bloggen som ett sätt att sätta press på mig själv eftersom jag nu ”outat” min utmaning som är väldigt personlig. Hoppas på mycket pepp och stöd från er som orkar läsa och följa.

träning