Får man shoppa som minimalist?

Självklart kommer jag att shoppa även i framtiden. Men inte lika mycket och troligtvis blir det lite dyrare och bättre kvalitet som håller lite längre. Att vara minimalist innebär inte att vara asket.

Jag kommer att ha ett fullt utrustat hem men kanske inte så många exemplar av varje sak. Finns det ett riktigt behov av något så självklart är det okej att köpa det.

Jag upplever att mycket av shoppandet handlar om en omedelbar tillfredsställelse. Man njuter en stund av det inköpta men ganska fort så har nyhetens behag försvunnit och så går man och köper något annat. Så rullar det på för många. Så även för mig.

Fundera på vad det är som gör att du köper nya saker hela tiden fast de du redan har är helt funktionsdugliga och kanske knappt använda.  Jag har börjat den resan och funderar på det lilla jag köper idag, vilken funktion det fyller. Är det verkligen ett behov eller är det bara lusten som tillfredsställs. Vad kan jag annat göra som är lustfyllt och som inte fyller mitt hem med saker. Det viktiga är, tror jag, är att inte bli helt förbjudande mot sig själv men dock fundera lite innan man köper något.