Varför minimalism?

Jag har rensat i bloggen och börjar om på nytt. Har tidigare skrivit om minimalism och att leva enklare men nu tar jag tag i det på allvar och gör en nystart.

Jag har under flera år rensat och rensat, men inte i så snabb takt som jag kanske borde ha gjort. Nu när jag ska renovera så ska det bli ordentligt gjort. Ska rensa bort sådant som jag inte använder och inte kommer att använda. Kvar blir sådant som jag använder eller använder vid väldigt speciella tillfällen som exempelvis jul. Men inga kan-vara-bra-saker ska finnas kvar.

Men varför gör jag en sån radikal rensning? Svaret är enkelt. Jag vill leva ett enklare liv där jag inte har så mycket prylar att flytta omkring eller ha dåligt samvete för. Jag vill göra mitt liv enklare att leva. Det blir lättare att städa och hålla ordning och jag kan ägna min tid åt annat än att plocka omkring mina saker.

Jag vill ägna min tid åt att göra sådant jag tycker är roligt och njuter av. Umgås med vänner, resa, läsa, sticka, hänga på balkongen eller något så enkelt som att ta en tupplur i soffan utan att känna att jag ”borde” göra något annat.

Jag kommer att skriva om olika aspekter kring detta med minimalism och downsizing i bloggen. Det är bara att hänga på om du vill ha lite inspiration eller bara följa det jag håller på med.